Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο σαμπουάν;

Οι επιλογές είναι πολλές, όμως δεν είναι όλες κατάλληλες. Είναι αλήθεια πως κάθε σαμπουάν είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένο τύπο μαλλιών. Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να επιλέξουμε το ιδανικό σαμπουάν  για τα δικά μας μαλλιά; Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Πώς μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε εάν το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλο για τα μαλλιά μας; Μερικά από τα σημάδια που υποδεικνύουν πως το σαμπουάν που έχουμε επιλέξει είναι λάθος για τα δικά μας μαλλιά μπορεί να είναι η έλλειψη λάμψης, η  έντονη λιπαρότητα ή ξηροδερμία, μαλλιά που μοιάζουν «ανυπάκουα» ή και το ξεθώριασμα του χρώματός τους.

Το σαμπουάν είναι ίσως το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προϊόν μαλλιών, με τα conditioner, τις βαφές μαλλιών και τις μάσκες να ακολουθούν. Επομένως, παίζει καθοριστικό ρόλο η σωστή επιλογή του, αφού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα υγιή και λαμπερά μαλλιά ή στα θαμπά και άτονα. Έτσι, πριν επιλέξετε σαμπουάν, θα πρέπει να λάβετε κάποια συγκεκριμένα πράγματα υπόψη, έτσι ώστε να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Η σημασία του τριχωτού της κεφαλής

Θα πρέπει πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι το σωστό λούσιμο ξεκινάει από το δέρμα, δηλαδή από το τριχωτό της κεφαλής μας. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής, αφού η ρίζα της τρίχας έχει άμεση σχέση με την υγεία της. Το σαμπουάν που θα επιλέξετε θα πρέπει αρχικά να καλύπτει αυτές τις ανάγκες, έτσι ώστε να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Το τριχωτό της κεφαλής σας λοιπόν παρουσιάζει ξηροδερμία ή λιπαρότητα; Για παράδειγμα, εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό, αλλά έχετε αδύναμα μαλλιά που οι άκρες τους είναι τραχιές, αφυδατωμένες και σπάνε, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σαμπουάν, το οποίο θα είναι κατά της λιπαρότητας και παράλληλα να χρησιμοποιήσετε ένα conditioner ή μάσκα ενυδάτωσης για τις άκρες.

Μεικτό: Ένα σαμπουάν με ομοιόμορφα ισορροπημένη σύνθεση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Λιπαρό: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως τα συχνά λουσίματα μπορεί να αυξήσουν τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Όταν θα επιλέξετε σαμπουάν θα πρέπει να προσέξετε την ετικέτα. Προτιμήστε αυτά που γράφουν «αύξηση όγκου», «ενδυνάμωση» ή «εξισορρόπηση» για την αντιμετώπιση της περίσσειας λιπαρότητας. Αποφύγετε αυτά που γράφουν «ενυδάτωση» ή τα σαμπουάν που είναι για σγουρά ή φριζαρισμένα μαλλιά. Ιδανικά, καλό θα ήταν να αποφύγετε και το conditioner κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόστε το με προσοχή μόνο στις άκρες.

Ξηρό: Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας παρουσιάζει ξηροδερμία ή και πιτυρίδα, είναι σημαντικό να επιλέξετε απαλές συνθέσεις που ενισχύουν την ενυδάτωση και ελαττώνουν το φριζάρισμα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα ξηρά σαμπουάν;

Είναι γεγονός πως τα ξηρά σαμπουάν αποτελούν μια ιδανική επιλογή όταν βιαζόμαστε, δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε και θέλουμε να φρεσκάρουμε τα μαλλιά μας. Χαρακτηριστικό των ξηρών σαμπουάν είναι το γεγονός ότι απορροφούν την περίσσεια λιπαρότητας από τις ρίζες των μαλλιών, προσθέτοντας όγκο και διευκολύνοντας το styling. Φροντίστε όμως να μην ψεκάζετε το ξηρό σαμπουάν απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών, έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. Λάβετε επίσης υπόψη ότι παρόλο που ονομάζονται σαμπουάν, στην ουσία δεν καθαρίζουν τα μαλλιά, οπότε δεν πρέπει να αφήνονται στα μαλλιά σας για περισσότερο από 2 έως 3 ημέρες.

Σε γενικές γραμμές, πριν επιλέξουμε σαμπουάν, πέρα από το εάν θα κατευθυνθούμε προς τα αντρικά ή γυναικεία σαμπουάν, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες των μαλλιών μας. Δηλαδή το εάν είναι λιπαρά ή ξηρά, όπως και το εάν έχουμε σγουρά, λεπτά ή βαμμένα μαλλιά. Αυτές οι λεπτομέρειες θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά και θα μας οδηγήσουν σε ένα όμορφο, εντυπωσιακό και πάνω απ’ όλα υγιές αποτέλεσμα.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0