Αποκωδικοποιώντας τα αντηλιακά. Ποιο είναι το ιδανικό για εσάς;

Το καλοκαίρι έρχεται και τα αντηλιακά θα γίνουν και πάλι το απαραίτητο καθημερινό μας αξεσουάρ. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε για αυτά; Ποια κριτήρια πρέπει να λάβουμε υπόψη, έτσι ώστε να επιλέξουμε το ιδανικό για την επιδερμίδα μας;

Υπάρχουν αντηλιακά που σκοπός τους είναι μόνο να αποτρέψουν τα ηλιακά εγκαύματα. Υπάρχουν όμως και άλλα που μπορούν όχι μόνο να μας προστατέψουν από κάποιο τυχόν κάψιμο, αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και να βοηθήσουν στην πρόληψη των πρώιμων σημαδιών γήρανσης.

Τι πρέπει λοιπόν να αναζητούμε στα αντηλιακά; Γιατί πρέπει να δίνουμε σημασία στις περιγραφές; Πώς πρέπει να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας;

Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για ακτινοβολία UVA & UVB

Είναι σημαντικό το αντηλιακό που θα επιλέξετε να σας προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις ακτίνες UVB. Όλα τα αντηλιακά προστατεύουν από τις ακτίνες UVB, οι οποίες και αποτελούν την κύρια αιτία ηλιακών εγκαυμάτων και καρκίνου του δέρματος. Όμως, οι ακτίνες UVA συμβάλλουν επίσης στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Οπότε, είναι σημαντικό να προσέχετε πάντα την ετικέτα του αντηλιακού πριν το αγοράσετε, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι για το εάν είστε απόλυτα προστατευμένοι.

Θα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας

Bεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας έχει δείκτη προστασίας(SPF) 30 ή μεγαλύτερο. Ο αριθμός SPF είναι το επίπεδο προστασίας που παρέχει το αντηλιακό ενάντια στις ακτίνες UVB. Οι υψηλότεροι αριθμοί SPF σημαίνουν και περισσότερη προστασία.

Τα αντηλιακά SPF 15 φιλτράρουν περίπου το 93% των ακτινών UVB, ενώ τα αντηλιακά SPF 30 φιλτράρουν περίπου το 97%, τα αντηλιακά SPF 50 περίπου το 98% και το SPF 100 περίπου το 99%. Κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να σας προστατεύει πλήρως.

Φροντίστε να είναι αδιάβροχο

Το να είναι «αδιάβροχο» το αντηλιακό δε σημαίνει ότι δε φεύγει ποτέ. Αδιάβροχο σημαίνει πως είναι ανθεκτικό στο νερό ή στην υγρασία του προσώπου (ιδρώτας) για κάποιο χρονικό διάστημα. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό τουλάχιστον κάθε 2 ώρες και ακόμη πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

Συμβουλές για καλύτερη χρήση

Οι περισσότεροι φοράμε αντηλιακό, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε και σωστά.

 • Εφαρμόστε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 20 λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι.
 • Εφαρμόστε ξανά αντηλιακό μετά από περίπου 2 ώρες. Επίσης, θα πρέπει να βάζετε και πάλι αντηλιακό μετά από κολύμπι, έντονη εφίδρωση ή σκούπισμα με πετσέτα.
 • Όταν εφαρμόζετε αντηλιακό εκτός από πρόσωπο, ωμοπλάτη, πόδια, κοιλιά και χέρια, μην ξεχνάτε να βάζετε και στο λαιμό, τα αφτιά και τα πέλματά σας. Γενικά εφαρμόστε αντηλιακό στις περιοχές του σώματος που είναι άμεσα εκτεθειμένες στον ήλιο. Εάν έχετε αραιά μαλλιά, είτε απλώστε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σας, είτε φορέστε ένα καπέλο.
 • Τα χείλη σας χρειάζονται και αυτά προστασία από τον ήλιο και ενυδάτωση.
 • Εφαρμόστε αντηλιακό κάθε μέρα, όχι μόνο στην παραλία ή στις διακοπές.
 • Είναι σημαντικό να βάζουμε αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο το καλοκαίρι, ειδικά στο πρόσωπο.

Αντηλιακά και μακιγιάζ. Πάνε μαζί;

Πολλές γυναίκες αγχώνονται σχετικά με το πως να εφαρμόζουν την αντηλιακή τους προστασία μαζί με το μακιγιάζ τους. Ποια είναι η σωστή σειρά;

 1. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας: Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα πριν το αντηλιακό.
 2. Εφαρμόστε καλά το αντηλιακό.
 3. Ξεκινήστε το μακιγιάζ σας.
 4. Μετά από δύο ώρες, εφαρμόστε ξανά αντηλιακό.
 5. Στο τέλος της ημέρας καθαρίστε το πρόσωπό σας με ειδικό σαπούνι και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας ξανά.
Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0