6 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Σίγουρα, κανείς δε θέλει να είναι άρρωστος ή να υποφέρει από αυτά τα συνεχόμενα κρυολογήματα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να προφυλαχτούμε; Πώς μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Ο χειμώνας σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς μήνες του χρόνου, όμως παράλληλα κρύβει και αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας. Είναι πολύ σημαντικό να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τόσο τα κρυολογήματα, όσο και περισσότερο σοβαρές ασθένειες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων μηνών, έτσι ώστε να προστατευτούμε και γιατί είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα;

1. Εντάξτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας

Η τακτική άσκηση είναι γνωστό πως μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας και να μας βοηθήσει να αποφύγουμε λοιμώξεις και ιώσεις. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της γυμναστικής είναι η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και η μείωση του άγχους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το κυκλοφορικό μας σύστημα να ανταποκρίνεται γρηγορότερα, όταν μια μολυσματική ασθένεια εισέρχεται στο σώμα μας. Η τακτική άσκηση βοηθά επίσης το σώμα μας να καταπολεμήσει τις καρδιακές παθήσεις.

2. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Με τον όρο «υγιεινή» δεν αναφερόμαστε απαραιτήτως σε μία διατροφή που χαρακτηρίζεται από χαμηλά σε λιπαρά γεύματα. Τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας βρίσκονται σε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, σε φρούτα (ειδικά εσπεριδοειδή), λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιεινούς υδατάνθρακες.

Μια ολοκληρωμένη δίαιτα μπορεί να μας δώσει τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την καταπολέμηση μιας μόλυνσης. Οι ειδικοί λένε ότι οι καλύτερες βιταμίνες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

3. Μην αμελείτε τον ύπνο

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι να κοιμόμαστε αρκετά και ποιοτικά. Ο ύπνος δίνει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα χρόνο για να δράσει ανεπηρέαστο, γι’ αυτό και ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να το ενισχύσουμε. Μερικές ιδέες για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας είναι να μην έχουμε κοντά μας ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο και να ακολουθούμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον ύπνο.

4. Καταναλώστε πολύ νερό

Το σώμα μας δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό. Το νερό παίζει τόσους σημαντικούς ρόλους στον οργανισμός μας, ειδικά όταν πρόκειται για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η ενυδάτωση βοηθά στη σωστή κυκλοφορία των ανοσοποιητικών κυττάρων, τα οποία και καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας.

5. Κρατήστε το άγχος σε χαμηλά επίπεδα

Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε το στρες. Όταν το σώμα μας βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, περνά σε κατάσταση επιβίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστέλλεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την καταπολέμηση της μόλυνσης.

6. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, μια σειρά βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει άμεσα ιούς και λοιμώξεις. Δυστυχώς όμως, αρκετές φορές, παρά τη σωστή διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, υπάρχει η πιθανότητα ο οργανισμός του να μην μπορεί να συγκρατήσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση τα συμπληρώματα διατροφής κρίνονται απαραίτητα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί αυτό που διαθέτει τα θρεπτικά συστατικά που έχει περισσότερη ανάγκη ο οργανισμός του.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0