Πώς θα επιλέξουμε αφρόλουτρο ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας;

Κάποιοι δίνουν σημασία στο brand, άλλοι στο άρωμα ή στην υφή. Οι λόγοι που θα μας κάνουν να επιλέξουμε ένα αφρόλουτρο είναι πολλοί. Ποιοι όμως από αυτούς είναι οι σωστοί; Πώς πρέπει να επιλέγουμε αφρόλουτρο και τι ρόλο παίζει ο τύπος του δέρματός μας;

Όταν σκεφτόμαστε την περιποίηση της επιδερμίδας μας, η πρώτη σκέψη πηγαίνει στο πρόσωπο και όχι στο σώμα μας. Αν και από τη μία πλευρά, αυτό είναι λογικό, από την άλλη δε σημαίνει πως πρέπει να αμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας, καθώς και αυτό έχει ανάγκες.

Στη πραγματικότητα, ο τύπος της επιδερμίδας του σώματος είναι σχεδόν πάντα ο ίδιος με τον τύπο δέρματος του προσώπου. Ίσως τελικά θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας μας ξεκινάει από το… ντους! Τι σημαίνει αυτό όμως για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε; Με βάση ποια κριτήρια είναι καλύτερο να επιλέγουμε αφρόλουτρο;

Ανακαλύπτοντας τις ανάγκες του δέρματος

Τον πιο βασικό ρόλο στην επιλογή αφρόλουτρου παίζει ο τύπος του δέρματος. Θα πρέπει να τον γνωρίζουμε, έτσι ώστε να κάνουμε την ιδανική επιλογή. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να παρατηρήσετε λίγο το πως αντιδρά το δέρμα σας όταν κάνετε μπάνιο. Οι πιθανότητες είναι, εάν το πρόσωπό σας είναι λιπαρό ή ευαίσθητο, τότε το δέρμα του σώματός σας είναι και αυτό το ίδιο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Ένας εύκολος τρόπος για να ανακαλύψετε τον τύπο του δέρματός σας είναι να προσέξετε κάποια σημάδια. Αισθάνεστε, για παράδειγμα, συχνά φαγούρα ή μοιάζει το δέρμα σας αφυδατωμένο; Τότε κατά πάσα πιθανότητα ο τύπος δέρματός σας είναι ξηρός. Εάν από την άλλη παρατηρείτε σπυράκια ή κηλίδες στο στήθος και την πλάτη σας, τότε αυτό σημαίνει πως το δέρμα σας είναι λιπαρό με τάσεις ακμής. Εάν από την άλλη, είστε επιρρεπείς σε φλεγμονές ή αλλεργικές αντιδράσεις, τότε το δέρμα σας είναι ευαίσθητο.

Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, γι’ αυτό, εάν δεν είστε σε θέση να τον εξακριβώσετε, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο.

Ευαίσθητο δέρμα

Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, σίγουρα θα πρέπει να είστε πολλοί προσεκτικοί με τα προϊόντα που επιλέγετε. Είναι καλό να αποφεύγετε αφρόλουτρα που χρησιμοποιούν ισχυρά αρώματα και σκληρές χημικές ουσίες, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, ερυθρότητα και φαγούρα.

Προτιμήστε προϊόντα που δε βγάζουν πολύ αφρό και περιέχουν γλυκερίνη, η οποία βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του και ηλιέλαιο, το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε για τη θρέψη του δέρματος.

Ξηρό δέρμα

Όπως και το ευαίσθητο δέρμα, έτσι και το ξηρό δέρμα απαιτεί περισσότερη υγρασία. Σίγουρα, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε αφρόλουτρο σε σχέση με το απλό σαπούνι γιατί τα σαπούνια δεν είναι κατάλληλα για ξηρό δέρμα. Ιδανικά, τα συστατικά που θα περιέχονται στο αφρόλουτρο θα πρέπει να είναι το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο, η βρώμη και το μέλι.

Λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα έχει ακριβώς τις αντίθετες ανάγκες από το ξηρό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα ιδανικά προϊόντα δεν περιέχουν καθόλου το στοιχείο της ενυδάτωσης. Οι πρωτεΐνες σιταριού και τα εκχυλίσματα αλόης και αλθαίας, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης της επιδερμίδας, χωρίς να ενισχύσουν τη λιπαρότητα.

Ανακαλύψτε τα αφρόλουτρα του Korres

Τα αφρόλουτρα της εταιρείας Korres είναι δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Έχοντας ως βάση αγνές πρώτες ύλες όπως για παράδειγμα αγγούρι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βανίλια, κανέλα, πρωτεΐνες σιταριού και εκχυλίσματα αλόης και αλθαίας, τα αφρόλουτρα του Korres υπόσχονται την απόλυτη φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας. Επιλέξτε το κατάλληλο με βάση τον δικό σας τύπο εδώ.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0