Ποια είναι τα οφέλη του υαλουρονικού στην επιδερμίδα του προσώπου;

Πολλά έχουν ακουστεί για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το υαλουρονικό στην επιδερμίδα μας. Ποια είναι αυτά και γιατί είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης προσώπου που το περιλαμβάνουν;

Όλοι φαίνεται να το αγαπάνε και να το προτιμούν, όταν είναι έτοιμοι να επιλέξουν προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Όμως, λίγοι γνωρίζουν πως το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας και βρίσκεται κυρίως στο δέρμα, τα μάτια και τις αρθρώσεις. Το υαλουρονικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρματός.

Δυστυχώς, με το πέρασμα των χρόνων, οι συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μας μειώνονται. Εξαιτίας αυτού, το υαλουρονικό οξύ έχει προστεθεί ως ισχυρό ενεργό συστατικό σε ορούς, ενυδατικές κρέμες και άλλα καλλυντικά προϊόντα. Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του υαλουρονικού στον οργανισμό μας;

Ενυδάτωση

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσφέρει μοναδική ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να δεσμεύσει το νερό στα κύτταρα του δέρματος, καθώς είναι σε θέση να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το μοριακό του βάρος σε νερό.

Επούλωση Πληγών

Μία άλλη αξιοθαύμαστη ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος είναι η ικανότητά του να επουλώνει πληγές. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του και βοηθά άμεσα στη διαδικασία αναγέννησης των ιστών, πράγμα που έχει άμεση σχέση με την επούλωση των πληγών.

Λείανση Υφής Επιδερμίδας & Αντιγήρανση

Είναι γεγονός πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τραχύτητας του δέρματος και στην αύξηση της ελαστικότητας του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το υαλουρονικό οξύ να έχει σημαντικά αντιγηραντικά χαρακτηριστικά.

 

Περίπου το 50% του συνολικού υαλουρονικού οξέος του σώματος βρίσκεται στο δέρμα. Αλλαγές σε αυτή την ποσότητα, πιθανώς λόγω της έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία ή στην ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να μειώσει σημαντικά το βάθος των ρυτίδων και να ενισχύσει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Μείωση Δερματίτιδας

Το υαλουρονικό οξύ έχει πραγματικά ευεργετικές ιδιότητες. Δεν είναι μόνο η διατήρηση της φρεσκάδας και της ομορφιάς του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ έχει και πολλές ιατρικές εφαρμογές. Μπορεί να βοηθήσει για παράδειγμα στη βελτίωση των συμπτωμάτων ενός ήπιου έως μέτριου εκζέματος.

Σφριγηλό Δέρμα

Δεν είναι μόνο η ενυδάτωση και η φρεσκάδα του προσώπου στόχος μιας καλής περιποίησης, είναι και η σφριγηλότητα του δέρματος. Η λήψη συμπληρώματος υαλουρονικού οξέος μπορεί να μετριάσει την απώλεια σε υαλουρονικό οξύ, η οποία έρχεται με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι, το δέρμα μπορεί να διατηρηθεί πιο νεανικό. Με μία δόση 120-240 mg ημερησίως για έναν μήνα, μπορείτε πραγματικά να δείτε εμφανή αλλαγή στην όψη της επιδερμίδας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι διαθέσιμο σε μια πληθώρα μορφών. Το ποιο είδος θα επιλέξετε έχει άμεση σχέση με τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε. Υπάρχει πόσιμο υαλουρονικό, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για ενυδάτωση του δέρματος, μείωση των ρυτίδων και αντιμετώπιση του πόνου των αρθρώσεων. Όμως, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και τοπικά με κρέμες, λοσιόν και ορούς. Σε αυτές τις μορφές συνήθως χρησιμοποιείται για αισθητικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα ενυδάτωση και μείωση των σημαδιών γήρανσης.

 

Τέλος, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βρεθεί και σε ενέσιμη μορφή, η οποία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους ιατρούς και ιατρικό προσωπικό. Επειδή το σώμα παράγει υαλουρονικό οξύ με φυσικό τρόπο, οι πιθανότητες να παρουσιάσει ένα άτομο αλλεργική αντίδραση είναι μικρές. Επομένως, το υαλουρονικό οξύ σε μορφή ένεσης μπορεί να έχει μια σειρά χρήσεων. Μπορεί να έχει τόσο ιατρικούς όσο και αισθητικούς σκοπούς.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0