5 + 1 Συμβουλές για να παραμείνουμε υγιείς αυτό το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις ιώσεις και τις ασθένειες; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα και η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, είναι σαφές ότι το φθινόπωρο έχει πλέον ξεκινήσει. Αν και αυτή η εποχή έχει μια δόση μαγείας, ταυτόχρονα διαθέτει και αρκετές προκλήσεις για την υγεία μας. Άλλωστε, χαρακτηρίζεται από έντονες αλλαγές θερμοκρασίας, εξάρσεις γρίπης κλπ. Πώς μπορούμε λοιπόν να προφυλάξουμε την υγεία μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα κρυολογήματα;

Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

Καθώς οι μέρες μικραίνουν και η θερμοκρασία πέφτει, μπορεί να φαίνεται δελεαστικό το άραγμα στο σπίτι με ένα ζεστό ρόφημα, μια ταινία ή ένα βιβλίο. Όμως, αν και όλα αυτά είναι υπέροχες ασχολίες, δεν πρέπει να αφήσουμε τον οργανισμό μας χωρίς γυμναστική. Η γυμναστική άλλωστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας. Η τακτική σωματική άσκηση όχι μόνο μας κρατά σε φόρμα, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τη διάθεση και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η γυμναστική όντως βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το ενισχύσουμε περεταίρω. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις κοινές ασθένειες του φθινοπώρου. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Στην περίπτωση που δεν καταφέρνετε να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες από τη διατροφή σας, τότε σκεφτείτε σοβαρά να βάλετε στην καθημερινότητά σας ένα συμπλήρωμα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν πολλές επιλογές και ένας φαρμακοποιός θα σας κατευθύνει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

Ντυθείτε σωστά

Ο καιρός του φθινοπώρου μπορεί να είναι απρόβλεπτος, με ψυχρά πρωινά και ζεστά απογεύματα. Το να φροντίσετε να φοράτε πολλά «στρώματα» ρούχων είναι το κλειδί, έτσι ώστε να είναι πάντα εύκολο να βάζετε και να βγάζετε ρούχα αναλόγως. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε να ιδρώνετε ή να κρυώνετε αντίστοιχα και δε θα έρθετε αντιμέτωποι με γρίπη και κρυολογήματα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Αν και μπορεί φαίνεται δελεαστική την περίοδο του φθινοπώρου, η αλλαγή από τα κρύα ροφήματα σε ζεστά, όπως για παράδειγμα η ζεστή σοκολάτα και ο καφές, δεν πρέπει να ξεχνάμε να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις κοινές ασθένειες. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και διατηρεί το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια υγιή. Στοχεύστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και σκεφτείτε τα αφεψήματα από βότανα ως μια ζεστή και ανακουφιστική εναλλακτική λύση.

Ακολουθήστε καλή υγιεινή χεριών

Με τον αυξημένο κίνδυνο κρυολογήματος, γρίπης και άλλων ασθενειών κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, η εφαρμογή καλής υγιεινής στα χέρια μας είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Πλένετε συχνά τα χέρια με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά αφού βρεθείτε σε δημόσιους χώρους ή αγγίξετε επιφάνειες που έχουν αγγίξει πολλοί άλλοι.

Είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι απολυμαντικό χεριών για περιπτώσεις που το σαπούνι και το νερό δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας ή να τρώτε με τα χέρια, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0