Πώς θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα;

Αισθάνεστε τα μαλλιά σας ξηρά και αφυδατωμένα, κυρίως μετά την περίοδο του καλοκαιριού; Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά ομορφιάς για λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Τα μαλλιά μας αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εμφάνισής μας. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα, μαζί με τα ρούχα μας, μπορούν να εκφράσουν απόλυτα την αισθητική και το στιλ μας. Πολλές φορές όμως, ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί είναι αυτοί που παρατηρούν πως τα μαλλιά τους είναι αφυδατωμένα, τραχιά και θαμπά.

Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της ταλαιπωρίας τους από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό, αλλά και το συχνό styling με συσκευές θερμότητας. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε και πάλι τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά μετά το καλοκαίρι;

Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν και conditioner

Η βάση για υγιή μαλλιά ξεκινά με το σωστό σαμπουάν και conditioner. Επιλέξτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο μαλλιών σας. Εάν τα μαλλιά σας τείνουν να είναι ξηρά, αναζητήστε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση. Αποφύγετε τα σαμπουάν και τα conditioner που περιέχουν σκληρά θειικά άλατα, καθώς μπορούν να επηρεάσουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών, αφήνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα.

Κάντε μασάζ την ώρα του ντους

Το μασάζ στις ρίζες των μαλλιών μας είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει το μήκος των μαλλιών και με αυτό τον τρόπο διανέμονται τα φυσικά έλαια σε όλο το κεφάλι.

Επενδύστε σε μάσκες ενυδάτωσης

Οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης και ενυδάτωσης θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μια μέρα σπα για τα μαλλιά σας. Προσθέστε μία μάσκα ενυδάτωσης στην περιποίηση των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα για να προσφέρετε στα μαλλιά σας επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη.

Περιορίστε το styling

Η υπερβολική χρήση εργαλείων styling που εκπέμπουν θερμότητα, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι, η πρέσα, το ψαλίδι για τις μπούκλες, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά. Όποτε είναι δυνατόν, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας στο πιστολάκι σας. Εάν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε, εφαρμόστε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη φθορά.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τις ακτίνες UV

Ακριβώς όπως το δέρμα σας, έτσι και τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα στη φθορά από τις ακτίνες UV του ήλιου. Προστατέψτε τα μαλλιά σας φορώντας καπέλο ή χρησιμοποιώντας αντηλιακά μαλλιών που, ειδικά τους ηλιόλουστους μήνες.

Ισορροπημένη διατροφή και ενυδάτωση

Η υγεία των μαλλιών ξεκινά από μέσα μας. Βεβαιωθείτε ότι τρέφεστε με μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες. Βιταμίνες όπως η βιοτίνη και η βιταμίνη Ε, καθώς και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, είναι γνωστό ότι προάγουν την υγεία των μαλλιών. Εάν χρειάζεστε παραπάνω βιταμίνες στη διατροφή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα μαλλιά.

Συχνά κουρέματα

Προτού τρομάξετε, δεν εννοούμε από μακριά να τα κάνετε καρέ. Όμως, τα τακτικά κουρέματα μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά μας να είναι πιο δυνατά και να μακρύνουν γρηγορότερα. Το κούρεμα των μαλλιών κάθε 6-8 εβδομάδες βοηθά στην αποφυγή των σπασμένων άκρων, κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο υγιή και πιο ζωντανά.

Απαλό ξεμπέρδεμα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν τα ξεμπερδεύουμε. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα ειδική για ξεμπέρδεμα για να αποφύγετε το άσκοπο σπάσιμο. Ξεκινήστε να ξεμπερδεύετε από τις άκρες και προχωρήστε προς τις ρίζες.

Η διατήρηση υγιών και ενυδατωμένων μαλλιών είναι εφικτή με λίγη φροντίδα και προσοχή. Επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα, υιοθετώντας μια ρουτίνα φιλική προς τα μαλλιά και κάνοντας επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείτε να έχετε και πάλι λαμπερά και γερά μαλλιά.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0