Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς μπορείτε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια & υγιή;

Πόσες φορές έχετε παρατηρήσει να εμφανίζονται σπυράκια και εξανθήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών σας διακοπών; Πού μπορεί να οφείλονται και τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε μία τέτοια κατάσταση;

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και καθαρό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών; Η αλήθεια είναι ότι η ταλαιπωρία του ταξιδιού, το αλάτι της θάλασσας, ο ήλιος αλλά και ο ύπνος σε σεντόνια που δεν είναι δικά μας, μπορεί να προκαλέσουν -ειδικά στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, την εμφάνιση διάφορων δερματικών προβλημάτων, όπως σπυράκια, ερεθισμούς κλπ. Τι μπορούμε λοιπόν  να κάνουμε στις διακοπές για να παραμείνει η επιδερμίδα μας υγιής;

Μην αμελείτε τη ρουτίνα περιποίησης

Το ξέρουμε πως στις διακοπές όλοι θέλουν να είναι ξέγνοιαστοι και χαλαροί, όμως αυτή η ανεμελιά καλό είναι να μη γίνεται εις βάρος της επιδερμίδας μας. Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου πρέπει να παραμείνει.

Είναι σημαντικό να φροντίσουμε να συνεχίσουμε στις διακοπές να πλένουμε το πρόσωπό μας με ειδικό σαπούνι πρωί και βράδυ, όπως και να εφαρμόζουμε τον ορό και την κρέμα ματιών, την κρέμα ημέρας και την κρέμα νύχτας. Η ενυδάτωση του προσώπου μας είναι υψίστης σημασίας, ειδικά εάν ο οργανισμός μας έχει συνηθίσει να δέχεται καθημερινά συγκεκριμένα προϊόντα.

Προστασία από τον ήλιο

Εκτός από τα άκρως επικίνδυνα εγκαύματα, ο ήλιος δεν αποτελεί σύμμαχο για μια νεανική και δροσερή επιδερμίδα. Επίσης, αρκετές επιδερμίδες έχουν την τάση να βγάζουν σπυράκια μετά από την έκθεσή τους στον ήλιο. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε καθημερινά αντηλιακό, ιδανικά δε 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το αντηλιακό δεν είναι απαραίτητο μόνο όταν βρισκόμαστε στην παραλία, αλλά γενικά όποτε βγαίνουμε έξω.  Επίσης, για να προστατέψετε το δέρμα σας φροντίστε να βρίσκεστε όσο μπορείτε κάτω από σκιά και να φοράτε καπέλο.

Πιάστε τα μαλλιά σας

Εάν έχετε τη συνήθεια να πιάνετε αλογοουρά τα μαλλιά σας, τότε χωρίς να το ξέρετε ακολουθείτε την καλύτερη τακτική για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις στο πρόσωπο. Στις διακοπές, τα μαλλιά μας έρχονται σε επαφή με διάφορες επιφάνειες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι βρώμικες όπως για παράδειγμα, καθίσματα σε πλοία και αεροπλάνα, ξαπλώστρες κλπ. Τα μικρόβια από αυτές τις επιφάνειες μπορούν να μεταφερθούν στο πρόσωπό μας μέσω των μαλλιών μας, εάν τα έχουμε αφήσει κάτω.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας

Το πλύσιμο των χεριών είναι μία από τις πιο σημαντικές ενέργειες για την αποφυγή πρόσληψης μικροβίων και βακτηρίων. Ακόμα και ασυναίσθητα, υπάρχουν άπειρες πιθανότητες να αγγίξουμε το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την υγιεινή των χεριών μας.

Αποφύγετε το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Στο ταξίδι, είτε αυτό είναι με τρένο, με αεροπλάνο, με πλοίο ή αυτοκίνητο, το δέρμα μας ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται. Είναι σημαντικό να μην το επιβαρύνουμε με βαρύ και έντονο μακιγιάζ. Αντ’ αυτού προτιμήστε ενυδατικά προϊόντα και εάν πρέπει να μακιγιαριστείτε, επιλέξτε make-up ελαφριάς υφής. Όταν θα είστε κοντά στον προορισμό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ που θέλετε.

Φέρτε τη δική σας πετσέτα

Πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργία σε καθαριστικά που μπορεί να χρησιμοποιούνται από ξενοδοχεία. Για να αποφύγετε την εμφάνιση σπυριών και εξανθημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, καλό είναι να πακετάρετε μαζί και τη δική σας πετσέτα προσώπου, όπως και τη δική σας μαξιλαροθήκη.

Close ✕

Εκπτωση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

TIMH

BRANDS, ETAIPEIEΣ

0
39
EUR υπολείπονται για δωρεάν παράδοση
32%
Σύνολο:
0.00 
0